Art Journal sid 2

Jag samlar på tänkvärda citat i min första Art Journal så på min andra sida blev så här…

2016-03-03 22.06.10Grundade helas sida till att börja med med vit Gesso, sedan blev det ett lita modeling paste så att jag fick möjlighet att prova  en av mina effektspatlar. Drog runt i den med den lite kors och tvärs… tills jag blev nöjd helt enkelt. Stänkte ut lite akrylfärg utspätt med vatten (turkos, blått och rosa) därefter ville jag ha lite större färgstänk (efter som jag använt modeling paste så gick det inte att använda någon av min färgstänks stämplar). Istället fick det bli stenciler och olika nyanser med Distress Ink och några fler turkosa akrylstänk. Fjärilen stämplade jag upp på ett vitt silkespapper och limmade fast det med matt Mod Podge använde samma lim för att limma fast textremsorna som jag skrivit ut. Slingerväxten har jag ritat själv (Zentangle) fjällen, växten och skuggorna runt textremsorna är allt färglagt med Gelatos. Övrig dekorationer bling, vit och svart penna.

****

I collect memorable quotes here in my first Art Journal so for my second side I made this … Begin with some white gesso, then decided to use some modeling paste so that I got the opportunity to try one of my effect scrapers. Pulled around in a crisscross pattern … until I was satisfied. Splashed out some acrylic paint diluted with water (turquoise, blue and pink) then I wanted to have even bigger splashes (because I used modeling paste, stamping was no option) Instead, Instead I used stencils and different shades of Distress Inks and a few more turquoise acrylic splashes. The Butterfly (Tim Holtz) I stamped on a white tissue paper and glued it on with some matte Mod Podge I used the same glue to glue the text strips that I had printed out. The wine I have drawn myself (Zentangle) the butterfly, wine and the shadows around the text strips are all colored with Gelatos. Other decorations bling, white and black pen.

2016-03-03 22.05.30 2016-03-03 22.05.48 2016-03-03 22.05.53

Art Journal Sid 1 / Page 1

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.