Badrumshyllor & Aleppotvål

Badrummet har fått två nya hyllor från IKEA, BROGRUND (67×11 cm) samt i glas och rostfritt stål. De är stiliga och till ett bra pris 119 kr /st. Den gamla hörnhyllan i plast som vi hade på badkarskanten flyttade till min pyssel hörna.

Översta hyllan står nu en massa olika schampo, alla får jag klåda utav. Jag har provat Aleppotvål istället för schampo och den får jag inga problem med. Det kommer att bli mycket platsen över på översta hyllan när schampot använts up av resten av familjen. Därefter blir det Aleppotvål för hår och kropp för hela familjen. Inte nog med att den fungerar bra, den kostade 62 kr och kommer att räcka länge, alltså mer ekonomisk. Framförallt att slippa klåda är värt vart enda öre…

De små blå flaskorna är egna badolja som blandat ihop själv, men de har ännu inte fått någon etikett. De jag köper från apoteket är inte billiga fast huvudingrediensen är rapsolja (ingen dyr råvara).

Min första Badolja innehåller följande oljor:

Raps – Avocado – Mandel – Jojoba -Ricin
Nyponrosfrö – Morotsolja – Bergamott
Citrongräs – Ingefära – E-vitamin
(Maken har Cederträ – Bergamott – Citrongräs – Ingefära som sina doftoljor)

Dessa två hittade jag på innerhållsförtekningen på den jag köpte från Apoteket: Glycerol, Citronsyra. Glycerolen innehåller vatten, därmed behöver oljan konserveringsmedel, vilket jag inte vill använda. Syran skall jag däremot fortsätta att ha i nästagång, då den hjälper oljan att blanda sig med vattnet.

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.