Bästa caffelatten / Best caffelatten

416Za1p-V5L._SY300_Den bästa caffelatten som jag någon sin druckit, mjuk och len. Jag kan varmt rekommendera Aeropress bryggaren. Det finns en mängd parametrar att styra resultatet; bönorna, grovlek på malning, vatten temperaturen, mängd kaffe och bryggnings tid. Temperaturen på vattnet kan vara 95 – 80 grader C och ju högre temp desto beskare blir kaffet. Det finns en special kanna för att hälla vatten ned i bryggaren small pip, 600 kr, men om man istället köper en liten vattenkanna i rostfritt kan man få en likvärdig modell för 200 kr. Vi har en Engelsk visslande vattenkokare och en rostfri liter mått och då den visslar och häller upp vattnet till den rostfria kannan sänks det kokande vattnet direkt till 87 grader C.

Mitt recept:

Varm och vispade varm laktosfri mjölk

15g PASIÓN COLOMBIA ZOEGAs  (malt direkt före bryggning)

87 gradigt vatten, hälls i två etapper; till markering 2 och rör och sedan fyller jag upp hela cylinder.

Brygger i 20 sekunder, vänder och pressar ut långsamt direkt ner i kaffe glaset

RÖR OM….

****

The best caffelatte I ever been drinking, soft and smooth. I can strongly recommend the Aeropress coffeemaker. There are a variety of parameters that control the outcome; beans, grinding grade, water temperature, amount of coffee and the brewing time. The temperature of the water can be between 95-80 degrees C, higher the temp bring bitterer test to the coffee. There is a special kittle to pour water into the maker with a small pip, $ 93, but if you instead buy a small water jug stainless can get an equivalent model for $ 30 we have a whistling teakettle and a stainless steel quart measure and then the whistle and pour the water into the stainless steel jug reduces the boiling water directly to 87 degrees C.

My recipe:

Warm and whipped hot lactose-free milk

15 g PASIÓN COLOMBIA  ZOEGAs (malt immediately before brewing)

87 degree water, poured in two stages; fist to mark 2 string, and then I fill up the whole cylinder.

BREW for 20 seconds, turns and pushes out slowly directly into coffee glass

STIR ….

IMG_1934 IMG_1939

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.