DIY Akvarell Tips!

Jag var inte inte medveten om att då man målar med akvarell färger skall man ha två vatten behållare en med rent vatten (använde då man vill lyfta bort färg) den andra är till för att skölja rent penseln. Sökte efter en sådan tudelad behållare, men hittade bara en stor klumpig sak hos Panduro. Jag ville prova om det var något för mig… har klarat mig rätt bra med en behållare, men det har blivit ett par missöden skall erkännas. De har jag kunnat fixa genom att snabbt byta vatten, lyfta bort och börja om. Till en början tog jag två glasbehållare (tidigare doftljus) en mindre och en större, de tog så stor plats och så ville jag har allt i ett. Tänkte, och tänkte…så här blev slutligen min lösning av problemet.

2015-09-30 15.29.35

 

# Det större av doftljusglasen

# en medicinkopp från apoteket

# en metallklämma.

 

 

 

 

Jag brukar kasta penselskydden om jag skall vara ärlig, de är så tajta att få på igen och om man missat det minsta får man en spretande borst eller så tappar jag bort dem. De är ju genomskinliga  och hur lätt som helst att tappa bort! Nu minns jag inte vart jag såg det här tipset för att komma runt detta problemet.

2015-09-30 15.31.05

 

 

 

# Böjbart sugrör

 

 

 

 

 

Bookmark the permalink.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.