Fimo gjutning / Fimo casting

Jag fick hem mina gjutformar som jag köpte från USA i går tillsammans med några nya Alota stämplar,  rengörings svampar och tio ark Cling-on ark. Skickade jag till en vän i USA istället för direkt hem till mig för fraktkostnaden direkt från form företaget var orimligt hög. De ville nämligen ha hela $45 för att skicka formarna till Sverige!? Istället betalade jag nu $24 för hela rasket + $8 som det kostade att skicka formarna till vännen i USA.

****

I got my molds that I bought from the U.S. yesterday, along with some new Alota stamps, cleaning sponges, and ten sheets of Cling-on . I sent the mold to a friend in the U.S. instead to  me in Sweden. The shipping fee was unreasonably high to Sweden, they wanted  $ 45 to send the molds to Sweden!? Now I instead paid $ 24 for the whole caboodle + $ 8 that it cost to send the molds to my friend in the U.S..

Jag hade de här två färgerna hemma, vit och gult med glitter … köpte dem i våras för att göra liljor men det har inte blivit av. Kunde inte vänta på att köpa hem hudfärgad Fimo så det fick bli en vit baby som jag får måla istället … det blir som att måla keramik igen och jag  har allt material redan hemma för det!

Blommorna fick att trycka ut före gräddning, men baby gräddades i formen.

****

I had these two colors at home, white and yellow with glitter … bought them last spring to make some lilies with but it has not happened. Could not wait to buy some skin colored Fimo so I had to make the baby white and paint instead … it is like painting pottery again and I have all the materials already home for that!

The flowers were pushing out before baking, but the baby had to be baked in the mold.

Här har jag målat en av de vita blommorna….

****

Here have I painted one of the white flovers….

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.