Fototält / Photo Tent

Det behöver inte kosta skjortan att få till en egen foto studio… jag köpte själva mitt tältet från DX för $23 ca: 150 och det är fraktfritt till Sverige. Jag lägger med en länk till DX här nedan, allt du behöver göra sedan är att söka på photo tent.

Mina lampor köpte jag på IKEA och de heter LAGRA och kostar 29:- de monterade jag på två uttjänta glas. IKEA har liknande glas för 10:- /st. Jag var tvungen att kopplat samman mina två lampor till en skarvsladd och så praktiskt så var den utrustade med en  strömbrytare, nu behövs det bara en knapp tryck så släcker jag båda lamporna… Jag har mitt tält står i tvättstugan, där får den nämligen stå i fred. Har dock fått skärma bort ljuset från fönstret. Det finns ingen plats för mitt lilla stativ på bänken, så jag använder ett golvstativ som jag sprang på hos Teknik magasinen, det var i en REA korg som stod utanför affären för endast 100:- ….i bland har man tur!  Eftersom du tar dina bilder i tältet utan blixt, slutartid blir längre och om inte kameran är helt still under den tiden få du suddiga bilder.

  • Tält: 150:-
  • Lampor: 58:-
  • Stativ: 100:-

Total kostnad för mitt inköp blev: 308:-

Det blir en stor skillnad på de bilder som tas foto tältet och de som tas inomhus med blixt. Höst och vinter är det annars tufft att få bra bilder på sina aster man skapat, men med detta tält är det inga problem. Färgerna förvrängs inte, utan lyser i sin fulla kraft.

IMG_0430fotoT1

… så här fäster jag upp mina bakgrunder, det är på det ända sättet som passar.

IMG_0442IMG_0445

 

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.