
Idag gjorde vi den godaste PAELLAN som vi någonsin gjort genom åren! Chef James Makinson gav oss tips till basen och starten av rätten, sedan gjorde vi som vi brukade göra. Nytt för oss var att göra en olja med mixad persilja och vitlök (Ajo Perejil) samt (Sofrito / Marca) en lök, paprika och tomat sås. Vi har provat med att ersätta burktomat med tomatpuré tidigare- men att koka ihop en Sofrito blev så mycket godare. Helt klart värt de 40 minuter som det tog att göra den. Nästa gång kommer vi att göra en större sats och frysa ned såsen i portionsförpackningar. Hälften av såsen från hans recept fick vi över så även av oljan. Kan varmt rekommendera att du ser videoklippet här nedan och provar själv, du kommer inte att bli besviken!
I vår Paella har vi:
- Ajo Perejil
- Sofrito / Marca
- Paella-ris / Avorioris
- Kycklingbuljong
- Kyckling
- Räkor
- Ärtor
- Svarta oliver
- Saffran
- Salt & Peppar
Lämna ett svar