Imponerad av White Nights

I går fick jag hem mina nya artist akvareller och började med att göra ett uppslag till min pärm med färgprover. Den här gången så sparade jag omslagspappren och satte in dem också i pärmen, det finns mycket information på dem. I rutan under dessa har jag både lager på lager men även en svart linje för att se hur genomskinliga färgen är. Slutligen har jag gjort försök att lyfta bort färgen för att urskilja vilka som färgar in  pappret och inte går att lyfta bort.

Violet bleknar fort (*) så den fick lämna lådan, två av mina profs färger från Winsor & Newton fick dennes plats efter som de var ½ koppor. Istället får jag blanda samman dessa två

…och det blir identiskt med Violet fast mycket med beständig eftersom dessa två pigmenten har den högsta graderingen (***).

Jag verkligen imponerad över dessa färgers kvalité, trots det låga priset. De är precis lika bra som mina W&N pro färger, men det är en stor prisskillnad en ½ kopp från W&N kostar 55 – 70 kr styck och White Nights från S:t Petersburg kostar 18 kr styck och är en full stor kopp.

Dessa tillverkas i Ryssland  och de som ingick i setet har jag märkt med en V. Jag hittade andra intressant färger såsom  transparenta alternativ samt mindre ljuskänsliga pigment, de har jag märkt med ett X.

 

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.