Inkagold & Nuvo Mousse Vård / Care

Mögel:

Min första Inkagold burken började mögla, då jag använde fingrar för applicera färgen och bakterier började växa på ytan i burken. Skrapade bort möglet och sprayade med alkohol, glycerin och vatten mix (glycerin binder vatten) men även vatten fungerar (jag kokar det för att att rena det helt).  Nu applicera jag med plasthandskar eller med en liten blending tool svamp som ligger i burken.

Mold:

My first Inkagold jar started to mold,  because I used my fingers to apply the color and bacteria began to grow on the surface in the jar. Scraped  of the mold and sprayed with alcohol, glycerin and water mix (glycerin binds water) but also water works (I cook it to clean it completely). Now I apply the paint with plastic gloves or with a small blending tool sponge that I store is in the jar.

Bara en hård klump: (de går att rädda!)

Tillsätt glycerin och vatten samt vatten och bearbeta klumpen  med palettkniven till du får önskad konsistens. Ha tålamod det tar sin tid, men värt att rädda!!!  Det är skönt att veta att de alltid går att  återuppliva dem!

Just a hard lump :( They can be save!)

Add glycerin and water as well as water and work the hard lump with the palette knife until you get the consistency you like. Be patient, it takes its time, but worth saving !!! It’s nice to know that they can always revive them!

Underhåll:

Jag sprayar alltid mina Ikagold och Nuvo mousser efter jag använt dem, med alla mina olika sprayflaskor, men bara en dusch med alkohol på ytan avslutningsvis. Ibland även innan jag använder dem om så behövs, fast endast med vatten. Om jag inte har använt dem på ett tag tar jag fram min plast burk med lock och går igenom dem alla, så att jag inte skall hitta dem genom hårda igen.  Jag inbillar mig att de torkar ut långsammare då de ligger i en plast burk med lock.

Maintenance:

I always spray my Ikagold and Nuvo mousse after using them with all my spray bottles, but just one pump on the surface with  the alcohol at the end. Sometimes I have to revamp them sometime  before using them, but only with water. If I have not used them for a while, I’ll take out my plastic bucket with a lid and go through them all, so that I will not find them as hard lumps again.

Nouvo mousserna är på bordet och behandlas och därför inte med på bilden… Jag har sedan den här bilden togs märkt upp locken med färgprover, då jag får gräva runt för att hitta rätt burk… det är alltid den sista burken som jag skall ha.

Nouvo mousses are on the table and are treated and therefore not included in the picture … Since  this picture was taken,  I have given all the lids paint samples. I hade to digging  around to find the right jar … and it’s  was always the last jar I was after.

Bookmark the permalink.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.