Kolmården – VIP

IMG_8685

Familjen begav sig till Kolmården i söndags, det skulle äntligen vara bra väder. Vi köpte entrébiljetterna hemma för att slippa köa föra köpa dem där (utifall det var mycket folk) då kunde man nämligen gå direkt in i parken. Killen skannade in oss via makens mobil och vi gick in. En kvinna ur personalen stod vi kartståndet och hon frågade oss om vi fått något VIP band. Vi stod där som ??? – Nej det har vi inte,kom med här så får ni ett, det gäller för hela gruppen. OK! Hur funkat det? Ni går förre i alla köer!!! Varför blev vi VIP, jag tänkte att det måste vara för att vår son är handikappad (Downs syndrom) och dottern surfade ut på sin telefon på vägen hem och jag hade rätt.

2015-07-15 18.59.42Det gällde inte åkattraktionerna i Bamse Landet…men för övrigt skulle de finnas två olika köer ja tjejen som jobbade i Bamse Land. När vi kom till Delfinariet så var där så mycket folk, hela planen utan för var fullt med köande människor och det fanns en fålla för förbokade platser (något som vi försökt boka hemma på morgonen, men det gick inte) annars var det bara de vanliga köerna. Vi gick in i den tomma fållan för förköp och hittade en ur personalen då vi kom fram till dörren, Vi har ett sådan här VIP band… är det här vi skall gå in? Ja, visst följ med här, vi fick en hel läktarsektion att välja platser från (det satt 3 st där då vi kom) vi valde inte platserna där risken att bli blöt var markerade.

Efter Delfinshowen tyckte vi att det var bäst att åka i linbanesafari, då vi kom dit stod det en kvinna ur personalen och talade om att det just nu var 1½ timmes väntetid. Här fanns det bara en kö… det var värt att fråga henne om vår VIP band gällde där. – Javisst, men ni behöver gå in bakvägen, gå till min kollega så hjälper han er. Vill ni ha egen vagn….- JA, det vore bra.

Det var tur för oss att kvinnan innanför entrén var uppmärksam och upptäckte att vi inte hade något VIP band, killen som släppte in oss i parken missade det och vi var helt ovetande om att vi hade den förmånen. Vi är så tacksamma att man tänkt till och ger handikappade denna förmånen. Det var avgörande för att sonen kunde få uppleva Kolmårdens underbara djurvärld.

Här kommer några djurbilder…

IMG_8717 IMG_8742 IMG_8763 IMG_8888IMG_8804IMG_8904

 

 

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.