Omgiven av idioter

omgivenJag lyssnar på ljudböcker i mobilen med Storytel och just nu lyssnar jag på Omgiven av idioter. Olika personligheter listas efter DISA, blev lite orolig då ingen färg stämde in på mig…men alla var inte uppräknade ännu, så när författaren så kom till BLÅ… igår då jag gjorde rent badkaret var saken klar! JAG ÄR BLÅ!!!

Det är en rolig och intressant bok, rekommenderas!

 

 

BLÅ (kvalitetsmedvetna och bekräftelseinriktade)

Element: Vatten

Karaktärsdrag: Den blåa är faktainriktad och reaktiv är kvalitetsmedveten, systematisk, konsekvent, diskret och diplomatisk.

Styrkor: systematisk, metodisk, logisk, håller stenhårt på regler, noga med detaljer, hög kvalitet är viktigt, formell, specialist.

Självbild: Den ser sig själv som logisk, strukturerad, levererar kvalitet och löser problem.

Andras uppfattning av personen: Omgivningen kan se denna personlighetstyp som byråkratisk, formell, konservativ, perfektionist, tillbakadragen, reserverad, inåtvänd och trygghetsberoende.

Vad behöver en blå personlighet för att må bra: För att den blåa ska må bra behöver den ett arbetsklimat som tillåter kritiskt tänkande, tekniskt detaljarbete samt ett nära samarbete i liten grupp med ett familjärt arbetsklimat.

Hur fungerar en blå personlighet under press: När den blåa blir pressad blir han/hon pessimistisk, petig, byråkratisk, formell, överdrivet kritiskt. Om den blåa blir tillräckligt hårt pressad/stressad blir hon/han självförsvarande och anklagande.

Typiska yrkesval: Forskare, psykolog, analytiker, ekonom, revisor, officerare, It-chef.

Källa:  https://.sqata.se/

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.