Rekonditionera akvarellfärger

2015-09-30 15.29.35En av mina N&W akvarellfärger har bråkar med mig en längre tid och det är min favorit blå (538) den här brutits sönder i flagor…så irriterande och det är ju massor av kakan kvar!  

Lindsay Weirich thefrugalcrafter gav en massa olika tips på användnings områden för glycerin och att rekonditionera akvarellfärger var ett av dem. Droppa ett par droppar glycerin på den intorkade kakan och tillför lite vatten, det var allt man skulle göra. Jag gick ett steg längre,  jag masserad ner glycerinen och vattnet i färgen…ja, jag har svårt att bara vänta!

Om du kolla in den ljusgröna kakan som verkligen var intorkad, efter behandlingen fyller den ut hela koppan. Den besvärliga blå fick jag efter en veckas arbetande med ömsom glycerin och vatten ordning på… Efter den här behandling förvandlade jag mina studie färger till än mer Artist kvalité.

Dottern har likadana färger som jag och även hennes (538) bråkade och efter att hon testade mina nya färger med glycerin i ville hon att jag skulle gå över hennes låda med…det blev en sådan stor skillnad på rörligheten av färgen.

2015-12-05 15.58.162015-12-05 16.00.48

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.