The Calligrapher’s Bible

Jag köpte den här boken med (hårda pärmar) från Amazon.co.uk (beg, men i gott skick) jag har varit nöjd med alla böckerna jag köpt tidigare… de har då sett alldeles nya ut. Den som hade rubriken som ny, skickade inte utanför UK :-( Den här var dock något billigare än den, med frakt så betalade  jag 18.07£ (205 kr) vilket ger ett pris på 2 kr/ alfabet… Det finns de som tar $5 / alfabet (pdf fil) vilket blir ett pris på 44 kr och därtill tillkommer kostnaden för papper och ink. 

Den beräknas anlända den 9 augusti… lagom som jag kommer hem från Skåne!!

bibel

Min plan är att öva minst en timme varje dag… så det blir att hamstra lite block att öva …få se om jag kan bemästra något av alfabet innan Julkorten skall skrivas.

Jag köpte för en massa år sedan ett kit med ett instruktions häfte och pennor, men det gick så där… och sedan tröttnade jag. Köpte ett par Pilot pennor och det blev samma resultat! Nu har jag  fått lära mig på YouTube att bokstäverna i dessa häften som följer med i start kiten, kan inte ens ett proffs göra med de pennor som följer med kittet! INTRESSANT!!!

Jag köpte två set med Dip pennor från England och skall alltså göra ett tredje försök… jag fick dem i tisdags och jag har redan lyckats med konststycket att slarva bort en av spetsarna.

Zanerian-Style-Oblique-HolderVäntar hem ett Oblique spetshållare samt det åkte med några andra intressanta spetsar (nibs) och en Brause spetshållare, då jag läst att en av Brause spetsarna inte passa i en universiell hållare. Oblique spetshållare har jag inte hittat i Sverige…Googlat som en galning! Jag ville inte ha spedball penna, men till slut hittade Scribblers i England.  Priset på spetsarna 0,67 – 1,70 £

  • Leonardt Shakespeare Nib
  • Index Nib
  • Brause 66EF
  • Brause Ornament Nib, 1.5
  • Brause Rose Nib (den dyraste)
  • Brause L’ecoliere Nib
  • Brause 361 (Steno Nib)
  • Leonardt Crown Nib (billigaste) 

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.