Tortilla Tortillapress

Hittade bara den mindre modellen av tortillapressar här i Sverige, ville helst ha en i gjutjärn. Tanken är att den skall hålla i generationer framöver. Hittade vad jag sökte på Amazon.se och priset helt okay 500 kr. En Tortillapress 25 cm i gjutjärn, en recept E-bok samt en Tortillavärmare och därtill fraktfritt. Slog till direkt, men skulle den hinna skickar innan BREXIT.. Jag lade ordern på juldagen och sedan höll vi tummarna hela familjen. Levererades innan årsskiftet innan frihandeln upphörde.

jag brukar aldrig avge Nyårslöften, men dottern utmanade oss att inte köpa några Tortillabröd 2021. Inga problem de är nu så enkla, då man slipper kavla, mycket godare och mycket billigare. Det är redan betalt sig själv och vi går nu med vinst varje gång vi lagare Tortillas.

2020 – Bästa inköp till köket

Vetetortillas

Portioner: 10–13

Ingredienser

· 450 g vetemjöl

· 43 g Ghee smör

· 1 tsk salt

· 2 tsk bakpulver

· 375 ml hett vatten 80 oC

Instruktioner

 1. Blanda mjöl, salt, bakpulver och smöret i en skål. Blanda väl med händerna tills allt är mixat.

2. Tillsätt långsamt vatten och knåda degen. Mjölet ska absorbera vätskan tills degen är slät.

3. Låt degen vila

4. Forma degen till bollar, lägg dem i tortillapressen mellan två bakplåtspapper. Tryck ner pressen för att skapa tortillorna. Rotera 180 grader och upprepa.

5. Förvärm en gjutjärnspanna på medium värme. Tillsätt tortillor en efter en och tillaga i cirka 30–40 sekunder per sida.

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.